dimarts, 24 de desembre del 2013

Decidir no és fàcil, i qui digui el contrari, és que no decideix sovint.

Fa un parell de mesos varem prendre el que és una de les decisions més difícils que mai hem pres: tancar l’Empresa. En el nostre recorregut empresarial, hem tancat dos o tres, hem venut alguna, però la diferencia aquest cop, és que es tracta de l’Empresa Mare, la principal, la que ens donava per viure des de sempre, la resta, eren “aventuretes” que fèiem i, en alguns casos van sortir bé, i en d’altres no tant bé.
El procés fins arribar a la presa de la decisió, ha estat desgastador, però el que ens ve ara, té tota la pinta de ser devastador.
La incertesa de què passarà i quan, amb què i com, és el nostre dia a dia actual. Un autònom que decideix tancar perquè no pot més, perquè el mercat està esgotat i el finançament gens garantit, es transforma en una persona molt vulnerable. Resulta que encara que tanquis, has de continuar pagant els teus autònoms i no pots buscar feina fins que hagi acabat tot el procés de tancament, i què passa si no tens cap altra mena d’ingressos? Què passa si no tens cap raconet? I si no tens xarxa familiar?
És agradable comprovar que tenim un entorn que ens és favorable, la resposta ha estat genial, comprovar que tens bons amics, una gran xarxa de coneguts i, sobretot, una gran família, és el nostre millor regal d’aquests temps. Ja sabem que res no és fortuït, i que en part ve motivat pel nostre tarannà al llarg dels anys: sempre disposats, sempre a disposar.
Sabem que, malgrat les dificultats, ens en sortirem. Caldrà nedar contra corrent, però ja en som de mena, per tant, no ens vindrà de nou!

D’aquí uns dies deixarem enrere un 2013 de canvis, i ens espera el 2014, som-hi!!