dijous, 10 de juliol del 2008

Urgències a la Unitat de Cremats, organització del temps...

Fent una ullada al Vilaweb, he topat amb aquest article que dona molt que pensar...


http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2927021


Un cop llegit, arribo a la mateixa conclusió que l'autor, el Sr.Josep Oriol Pujol, direcotr general de la Fundació Pere Tarrés.


La gestió del temps a l'Estiu, l'organització de les activitats en el lleure dels nostres fills i les nostres filles, ha de ser un punt per tenir en compte pel departament que li pertoqui, i si cal, unint forces de diferents administracions.


No pot ser que una família "hagi" de "deixar" els seus fills o les seves filles soles per manca de recursos econòmics. Recodem, que el preu mitjà de les activitats proposades arreu del territori català, és d'uns 200 euros al mes, sense servei de menjador... si a més, per necessitat, has de menester el servei de menjador i el de tarda... la cosa pot pujar als 400€. Qui pot fer front a a aquesta despesa? Molts i moltes (els i les que tenen sort de tenir-ne... ) destinen la paga extraordinària del mes de juny, per mantenir els seus fills i filles "recollits/des" a l'estiu. D'altres, tenen recursos com ara avis i avies, tiets i tietes, ...

A banda, hi ha tot el que l'educació en el lleure els pot oferir, valors moltes vegades arraconats. Vivences, que pel sistema actual de presses i corredisses, es passen per alt... i és que hem de recordar, que d'infant S´ÉS UN COP A LA VIDA, i l'etapa de l'infantesa és la que ens marcarà el llarg i dur camí de la vida, i que depenent de quines siguin les eines que tinguem a l'abast, ens sabrem desenvolupar d'una manera o d'una altra...

Jo no sòc cap experta, ho he dit en diverses ocasions, però sòc conscient que com més eines tinguin els i les nostres infants i joventut en el seu pas per les diferents etapes, millor es desenvoluparan en la quotidanietat del seu futur.

Com a mare d'un noi i dues nenes, ofereixo tot el que em penso que els pot ser útil. Bàsic que triin ell i elles què volen fer, i jo els indico, desprès de valorar les opcions del mercat, a quin lloc em sembla més indicat realitzar la o les activitats proposades, tant com la viabilitat per dur-les a terme.

Cal dir que de vegades semblem baldufes: Granollers cada dia, Salt quatre cops, Bordils un, Celrà tres... a banda de les sortides proposades pels clubs, que et poden dur a Vigo, Canàries, Tarragona, Itàlia... però crec que val la pena, son uns anys!!

Encoratjo a les persones que en són responsables, a oferir una línea d'ajuts, o unes polítiques adreçades a QUE TOTES LES PERSONETES DE 0 A 18 ANYS, PUGUIN ACCEDIR A L'EDUCACIÓ EN EL LLEURE, tanmateix, suport a les famílies amb infants al seu càrrec, per poder sufragar les despeses per accedir als serveis pertinents.